Wat kan ik voor u betekenen? Een greep uit mijn glas in lood diensten

 • Restauratie

  Het lood in een glas in lood raam oxideert langzaam. Afhankelijk van de locatie is het lood na 40 tot 70 jaar dermate verzwakt dat het aan vervanging toe is, het raam begint te ‘wapperen’ stukjes glas komen los. Naast verzwakt lood kunnen, door de jaren heen en om wat voor reden dan ook, stukjes glas sneuvelen.
  Is de schade beperkt, zoals een kapot stukje glas of een paar gescheurde loodverbindingen, dan is het vaak wel mogelijk een raam ter plaatse te repareren. Is de schade groot, dan wordt het raam tijdelijk verwijdert en in het atelier volledig gerestaureerd. Dit houd in, uit elkaar halen, glas reinigen, gebroken stukjes vervangen en het raam tenslotte weer in elkaar zetten met nieuw lood.

 • Maatwerk

  Het komt regelmatig voor dat iemand een glas in lood raam heeft dat nergens in past, bijvoorbeeld uit een vorig huis of van een rommelmarkt. Zo’n raam maak ik dan wat groter, of juist wat kleiner, zodat het op een nieuwe plek een tweede leven krijgt. Tegenwoordig worden al bestaande glas in lood ramen ook wel eens gebruikt om de inkijk in de woonkamer te verminderen.

 • Ontwerp

  Wanneer U een nieuw glas in lood raam wilt laten maken, kunt U alles zelf bepalen. U kunt zelf het ontwerp en de kleuren kiezen precies naar Uw wensen. Heeft U nog geen eigen ontwerp, dan maak ik in overleg een ontwerp voor U.
  Bij het kiezen van het ontwerp en de kleuren houd ik altijd rekening met de lokatie en de lichtinval op lokatie. Hoe meer donkere kleuren, hoe minder licht een glas in lood raam doorlaat. Natuurlijk blijft mijn rol alleen adviserend, U bepaalt uiteindelijk zelf wat U het mooiste vind!

 • Advies

  U kunt altijd terecht met vragen over de mogelijkheden van glas in lood. Ik help u graag met advies omtrent de keuze voor bepaalde ontwerpen, kleuren en soorten glas. Toegespitst op uw eigen wensen, uw interieur en uw huis.